Aj ja môžem zmeniť svet k lepšiemu

Aj ja môžem zmeniť svet k lepšiemu

9. mája 2023 Off Od ÚMC

Únia materských centier pripravuje na sobotu 13. mája 2023 medzinárodné podujatie Míľa pre mamu. V poradí už dvadsiate podujatie je organizované Úniou materských centier pri príležitosti Dňa matiek aj v spolupráci so svojimi materskými a rodinnými centrami, členskými organizáciami.

Po covidom skúšaných ročníkoch sa do jeho organizácie sa tento rok zapojilo 34 materských a rodinných centier, ako aj iné organizácie, resp. obce, naši sympatizanti. Okrem samotnej prechádzky je toto podujatie sprevádzané kultúrnym programom, ktorý si organizátori pripravujú individuálne aj za pomoci dobrovoľníkov. Je to teda nielen oslava pre všetky mamy, ale aj mnohých hodín dobrovoľníckej práce v materských a rodinných centrách.

Cieľom našej dlhoročnej kampane je pozdvihnúť materstvo ako pridanú hodnotu v spoločnosti a verejne oceniť odvahu byť mamou – lebo ju skutočne k materstvu a rodičovstvu treba. Bez tejto odvahy by mamy nemali dosť síl prekonávať množstvo vedomých i nevedomých prekážok, ktoré nám pomáhajú zmeniť svet k lepšiemu pre lepší život našich detí.

Nad podujatím prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky pani Zuzana Čaputová.

Účelom spoločnej prechádzky je spočítať, koľko ľudí sa Míli pre mamu zúčastnilo a koľko míľ, teda kilometrov, sme spolu darovali všetkým mamám. Napríklad v roku 2019 sa nás na Míli pre mamu zúčastnilo 26 531 ľudí a spolu sme prešli pre naše mamy 42 449,6 km. Tento rok k tomu skúšame novinku, aby sme sa aj my posunuli do 21. storočia a vytvorili sme aplikáciu, ktorú si jednoducho stiahnete do svojich mobilov a my môžeme odložiť všetky papierové spočítavacie hárky…

Podporte nás svojou účasťou priamo 13. mája vo svojom meste či obci. Pridajte sa k nám, aj ak ste sa rozhodli míľu odkráčať na horách či bicykli. Aplikácia vám umožní vybrať si komu darujete prejdené kilometre aj z opačného konca zemegule.
K aplikácii sa dostanete jednoducho, stiahnutím QR kódu:

Aplikáciu Míľa pre mamu nájdete na Google Play alebo jednoducho si načítajte tento QR kód
Druhá možnosť je registrácia priamo na podstránke nášho webu https://www.materskecentra.sk/mila-pre-mamu/mila-pre-mamu-registracia/
A prečo míľa a nie kilometer?
Pretože naša organizácia posúva Míľu pre mamu, na ktorú vlastní ochrannú známku, cez hranice Slovenska. Za ostatné roky ju organizovali v rôznych kútoch sveta a do March Mile for Mothers sa zapojili aj materské a rodinné centrá v USA, Argentíne, Rusku, Českej republike, Nemecku, Holandsku, Maďarsku a Bulharsku.


Všetky informácie nájdete na:: https://www.materskecentra.sk


Kontakty pre médiá:

Ing. Daniela Konečná /Nitra

štatutárna zástupkyňa a riaditeľka Centra ekonomiky a projektov, koordinátorka projektu THSN&Generali: Učenie pre život

Tel.: +421 915 930 833

e-mail: daniela.konecna(at)materskecentra.sk

Zuzana Melušová Kutarňová / Bratislava

Riaditeľka centra advokácie a koordinácie

Tel.: +421 905 390 453

e-mail: zuzana.melusova(at)materskecentra.sk

Verziu tlačovej správy v pdf formáte nájdete na tomto linku.