BUDE VERONIKA MAMA ROKA 2023?

BUDE VERONIKA MAMA ROKA 2023?

6. júla 2023 Off Od ÚMC

Úžasná, silná maminka, ktorá sa pridala do nášho programu Učenie pre život v Materskom centre Medulienka, súťaží o titul MAMA ROKA 2023 v kategórii – MAMA bojovníčka. Hlasovanie prebieha online celé leto, v dňoch od 3. 7. do 31. 8. 2023. Hlasovať môžete priamo z webovej stránky každých 24 hodín:
https://mamaroka.mamaaja.sk/sutaziaci/veronika-horniakova
Za každé zdieľanie a hlasovanie ďakujeme.

Veronikin príbeh

Veronika prišla so svojou dcérkou Zoe do programu Učenie pre život na základe odporúčania Centra včasnej prevencie v Leviciach. Zoe má Downov syndróm a už na prvý pohľad vidno, že je výnimočná. Je radostná, stále sa usmieva a vďaka programu robí postupne pokroky. Zoe je veľkou výmyselníčkou, no má problém zotrvať pri niečom dlhšie. Všetko ju rýchlo omrzí s výnimkou kníh a nádoby s ryžou, v ktorej by sa hrala celé dni. Týmto spôsobom si cibrí pozornosť aj jemnú motoriku, čo je u detí s Downovým syndrómom dôležité.

Veronika mala spočiatku strach z toho, ako ju a Zoe ostatné mamičky prijmú, ale jej obavy boli úplne zbytočné. Veronika našla v materskom centre Medulienka vrúcnosť, pochopenie, obdiv a srdečné privítanie. Pre iné mamičky v centre sa stala Veronika symbolom odvahy a životného optimizmu. Zároveň zistila, že nielen ona, ako mama dieťaťa so špeciálnymi potrebami, sa borí s každodennými starosťami a občasnými neúspechmi, ale že podobné situácie zažívajú aj iné mamy.

Hovorí, že je krásne sledovať, ako sa Zoe zapája do hry s inými deťmi, ktoré nevidia žiadne rozdiely a jej dcérku berú ako svoju rovnocennú kamošku. Práve v tom je program Učenie pre život jedinečný. S láskou a pochopením ukazuje, že byť iným je úplne normálne a integrácia špeciálnych detí medzi tie ostatné je nesmierne dôležitá a prínosná pre obe strany.

Učenie pre život

Program Učenie pre život zastrešuje Únia materských centier v spolupráci s poisťovňou Generali Slovensko už 5 rokov. Program, ktorý dáva možnosť deťom zo sociálne slabších rodín šancu rozvíjať svoj potenciál a postaviť sa na rovnakú štartovaciu čiaru s ostatnými deťmi. Realizuje sa v jedenástich lokalitách na Slovensku a vedú ho práve naše materské centrá:
Materské centrum Dúha Orechov dvor v Nitre, Materské centrum Klokanček v Komunitnom centrum Drážovce a Útulku pre jednotlivcov s deťmi, Materské Centrum Nezábudka, Nevedko – Materské centrum Ružomberok, Materské centrum Sovička, Medulienka – materské centrum Levice, Materské centrum Bakomi, Materské centrum Mamina, Materské centrum Hernička

Viac informácií o programe získate tu:
https://www.materskecentra.sk/ucenie-pre-zivot/
https://ucenieprezivot.sk/

#materskecentra #ucenieprezivot #Generali #deti #menissvetklepsiemu #uniamaterskychcentier #mom #familytime #slovensko #momlife #rodina #materskecentra #mama