Stromček splnených prianí

Stromček splnených prianí

22. januára 2024 Off Od ÚMC

57 detí z rôznych kútov Slovenska sa tešilo z vianočných darčekov. Tie im pripravili spoločnosti Generali Slovensko, Siemens Slovensko a SkyToll, ktoré každoročne usporadúvajú túto výnimočnú aktivitu „Stromček prianí“ pre deti zo znevýhodneného prostredia. Všetky vytúžené priania, ktoré deti poslali im s radosťou splnili a rozniesli zamestnanci všetkých troch spoločností.

Ako stromček prianí funguje?

Listy Ježiškovi, ktoré deti napísali, zozbierali líderky našich materských centier. Priania boli následne zverejnené na  Stromčeku prianí,  kde si mohli dobrovoľníci z radov zamestnancov vybrať jednotlivé prianie a individuálne alebo ako skupina kolegov splniť tak sny detí.

Veľmi by som sa chcela poďakovať všetkým zamestnancom spoločností, ktorí nám aj tento rok pomohli urobiť veselé Vianoce pre rodiny, ktoré vo svojich životoch šťastie zažívajú naozaj ojedinele. Pre nás bolo najväčším zadosťučinením, keď sme pri rozbaľovaní darčekov videli detské tváre plné radosti. Bolo dojemné sledovať vďačnosť mamičiek a potešenie malých detí,“ opisuje Daniela Konečná, riaditeľka Únie materských centier.  

Po akých darčekoch deti túžili?

Medzi najčastejšie želania patrili typické dievčenské či chlapčenské hračky ako napríklad bábika či auto. Deti si vypýtali aj knihy, lego, plyšové hračky, spoločenské hry, stavebnice. Väčšie deti si prosili napríklad aj vytúžené šaty, rifle či zimné oblečenie. Často sa opakovali hračky na motoriku, magnetické tabule, výtvarné potreby a edukatívne hry, na ktoré sú deti zvyknuté už aj z programu Učenie pre život,  kde sa montessori metódami učia novým zručnostiam. Malí športovci si vypýtali aj futbalovú loptu či  hokejku.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a pomohli!