Materské centrum Klokanček v Nitre je vlastne také divadelné laboratórium

Materské centrum Klokanček v Nitre je vlastne také divadelné laboratórium

9. októbra 2023 Off Od ÚMC

Hľadali sme ženy, ktoré zmenili svoje komunity. V drobnostiach. V každodennosti. Často to, čo vymysleli vidia až za pár rokov, keď im deti hovoria, ako supersky sa cítili v materských centrách. Ženy, ako sa im zmenil svet, ako dostali nové podnety.

Veď si len skúste si predstaviť, že by tu neboli.
Že by všetky tie dobré veci zmizli.
Cvak!

Tak sme skúsili s Lujzou Garajovou – Schramekovou a Dašou Šimekovou zachytiť aspoň momentky.

Materské centrum Klokanček v Nitre je vlastne také divadelné laboratórium. Veď sa pozrite! Ešte aj ich preliezky – obrovské, fakt – umiestnené v priestore, vyzerajú ako divadelná scéna. Nečudo. Zakladateľky divadlo pre tie najmenšie deti hrávali a stále hrajú. Deti sa pozerajú a premieňajú sa na postavičky nezbedného Pipa a ďalšie. Ale nielen to. Ženy z materského centra šíria dobrú náladu aj na miestach, kde veľa smiechu nie je – do Krízového centra v Nitre a do Komunitného centra v Dražovciach. Chodievajú za znevýhodnenými deťmi priamo tam, kde žijú. Vôbec to nie je samozrejmé. Mimochodom. Zakladateľkou tohto veselého centra je Daniela Konečná, riaditeľka Únie materských centier.

Tak ju chvíľu počúvajte.  

Aj tieto videá sme realizovali v rámci projektu „Ženy v komunite – od dobročinnosti k rovnocennej práci v komunitách“, ktorý bol podporený z programu Domáce a rodovo podmienené násilie , ktorý je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

„Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe“


www.norwaygrants.sk