Keď sa ženy stretnú aj v Žiline a Bratislave, vzniknú vždy ďalšie dobré veci

Keď sa ženy stretnú aj v Žiline a Bratislave, vzniknú vždy ďalšie dobré veci

2. júla 2023 Off Od ÚMC

Materské centrá sú niekedy zbytočne skromné. Nehovoria o sebe, ako veľmi intenzívne menia život komunít okolo seba, o množstve ich činností iné organizácie v mestách a obciach, kde pôsobia, často nevedia. A tak sme zrealizovali sériu stretnutí v rôznych mestách. Sedeli sme v kruhu – ženy z rôznych mimovládnych organizácii, ale aj nezávilsé aktivistky v Žiline aj v Bratislave – a zdieľali to dôležité z našej práce. Hľadali sme cesty, v čom by sme sa vedeli stretnúť a spojiť v aktivitách, ktoré zlepšia život veľkým aj malým. Takto, nenápadne sa rodia spojenectvá a prichádzajú nápady. 

Aj tieto okrúhle stoly sme realizovali v rámci projektu „Ženy v komunite – od dobročinnosti k rovnocennej práci v komunitách”, ktorý bol podporený z programu Domáce a rodovo podmienené násilie , ktorý je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

„Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe”  

Na tomto mieste si môžete pozrieť video záznamy z okrúhlych stolov v rámci projektu Ženy v komunite. Videá sa otvoria v novom okne vo formáte mp4:

Žilina, časť I., Žilina, časť II., Žilina, časť III.

Bratislava, časť I., Bratislava, časť II., Bratislava, časť III.