Čo zaujíma mladé ženy, z ktorých môžu vyrásť líderky v komunitách?

Čo zaujíma mladé ženy, z ktorých môžu vyrásť líderky v komunitách?

12. januára 2023 Off Od ÚMC

Čo zaujíma mladé ženy, z ktorých môžu vyrásť líderky v komunitách? Perfektné remeselníčky? Mamy, ktoré budú tlačiť na to, aby ich deti mali ešte lepší život nez ony? Stačí prísť, pýtať sa a diskutovať – napríklad ako na Súkromnej strednej odbornej škole v Revúcej. Niekde na začiatku dialógu sa zdá, že nechcú nič. Že sa dobre cítia vo všetkých stereotypoch, ktoré im život prináša. Že sa príliš rýchlo zmierujú s mýtmi o postavení žien. A predsa, ako bežia minúty, tak pribúda otázok, otvárajú sa témy. Stačí veľa hovoriť, inšpirovať sa navzájom…

Prinášame na školy dialóg o ženách, ktoré zmenili komunity. Pozeráme sa do histórie, ako to bolo a ako to robili tie baby pred nami. A strašne sme zvedavé, či uvidíme aj spätnú väzbu. Že niečo nové vznikne.

Aj tieto workshopy pre školy sú realizované v rámci projektu „Ženy v komunite – od dobročinnosti k rovnocennej práci v komunitách“, ktorý bol podporený z programu Domáce a rodovo podmienené násilie, ktorý je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

„Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe“

#zenyvkomunitach

#norwaygrants

WordPress Photo Gallery Plugin