Míľa pre mamu 2013 – Tlačová správa

Míľa pre mamu 2013 – Tlačová správa

11. mája 2013 Off Od Zuzana

Ponožková Míľa pre mamu 2013

„Chuť žiť aj napriek prekážkam“ to bol tohtoročný slogan najväčšej oslavy Dňa matiek – Míle pre mamu, ktorým sme chceli upozorniť na problémy (zdravotné, sociálne, finančné…), ktoré mamy dennodenne prekonávajú a napriek tomu stále plnia svoje nezastupiteľné úlohy v rodine.

Na Slovensku si prišlo prejsť 1 míľu 18 838 ľudí.

Míľu pre mamu organizovala Únia materských centier, o.z. so svojimi členmi a sympatizantmi. Spolu sa do organizácie sa zapojilo 61 materských centier. Naše celoslovenské podujatie je oslavou pre všetky mamy, ale aj mnohých hodín dobrovoľníckej práce žien – mám v materských a rodinných centrách. Za každým centrom stoja odhodlané mamy. Ďakujeme aj im ich prácu. Veríme, že sa nájdu vždy nové mamy, ktoré nečakajú, že niekto príde, ale naopak sami prinesú nové nápady do svojich centier.

Milan Ftáčnik. Ocenil prácu a aktivitu Únie materských centier.

Súčasťou podujatia bola aj milá aktivita – vytvorenie čo najdlhšej šnúry ponožiek, ktoré už nemajú pár. Po celom Slovensku sme ich vyzbierali 685 metrov, čo je takmer 7000 ponožiek. Mamy – dobrovoľníčky v materských centrách z nich počas leta vytvoria maňušky, ktoré využijú herci z OZ Bábky v nemocnici a potešia ňou deti v nemocniciach.